Projektbeskrivelse
På Bygholm Landbrugsskole vil vi gerne udvikle et nyt forløb, der skal forbedre indholdet i det traditionelle madkundskabsfag. Det vil vi gøre ved at inddrage elementer fra vores fødevareuddannelser, hvilket samtidigt skal profilere dem som interessante og brugbare uddannelses- og karriereveje. Projektet vil bestå af et forløb på 12-16 lektioner, som dækker læringsmål om bæredygtighed i fødevareproduktion. Aktiviteten er målrettet folkeskoleelever i 7.-8. klasse.
Konkret er aktiviteten, at folkeskoleeleverne har 3-4 undervisningsgange, hvor de først arbejder med teori, og forbereder sig på efterfølgende at besøge landbrugsskolen. Derefter arbejder de med efterbehandling/fremstilling af produkt.
Projektets formål er at tiltrække flere elever til erhvervsuddannelserne ved at give elever i grundskolen egne erfaringer med aktiviteter på erhvervsuddannelserne - udover brobygning. Ved at tilbyde grundskoler valgfag, profilfag, undervisningsmaterialer mm., får eleverne i grundskolen større viden, og dermed et bedre beslutningsgrundlag for at vælge en erhvervsuddannelse.
Undervisningen tilrettelægges og udvikles sammen med grundskolelærere, så den lever op til læringsmål og eksamenskrav.