Projektbeskrivelse
Asmildkloster Landbrugsskole ønsker at fremme interessen for og optaget på en erhvervsuddannelse. Derfor skal unge i 7. til 9. klasse tilbydes et forløb, hvor eleverne får et sjovt og aktivt førstehåndskendskab til EUD-området med fokus på landbrug og de tilstødende sekundære og tertiære erhverv, som fx slagteri, mejeri og detailkæderne.
Landbrugsskolen vil udvikle, tilrettelægge, afvikle og evaluere forløb der giver eleverne et indblik i hvilke karrieremuligheder, der er i tilknytning til landbrugserhvervet. Forløbene skal bidrage til, at eleverne får et større indblik i erhvervsuddannelserne, og at udbygge deres viden, kompetencer og handlemuligheder, så de oplever, at det er et lettere valg at vælge en erhvervsuddannelse.
Forløbene skal introducere eleverne til et erhverv samt de tilhørende sekundære erhverv, der sikrer en stabil forsyning af sunde, velsmagende fødevarer. Forløbene bliver udviklet med henblik på at indarbejde emnerne innovation og entreprenørskab, naturvidenskab og uddannelse og job.
I løbet af foråret 2022 udbyder Asmildkloster Landbrugsskole et forløb med fokus på fødevareproduktion, forædling og tilberedning af fødevarerne. Eleverne inviteres ud på et gårdbesøg, hvor de stifter bekendtskab med en produktionsgren (svin, kvæg og planter), hvorefter de besøger en virksomhed med relevans for gårdbesøget fx slagteri. Eleverne besøger herefter en fødevarebutik for at købe ind til tilberedning af et måltid. På den måde vil eleverne opleve hele værdikæden i fødevareproduktionen samt de forskellige uddannelser der er tilknyttet fødevareproduktionen.